Ο Τόπος μας

ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ

afhssos

 Στα αξιοθέατα της περιοχής συγκαταλέγονται τα ερείπια μιας βυζαντινής εκκλησίας πάνω στα οποία χτίστηκε ο Άγιος Νικόλαος στο λόφου του Χορτόκαστρου της Αργαλαστής, και το οχυρό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου της Πάου κοντά στις ακτές του Παγασητικού κόλπου. Ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς είναι ο μαγευτικός μικρός οικισμός Τζάστενη στον όρμο του Βαλτουδίου, στον Παγασητικό. Η παραλία των Ποτιστικών στην Ξινόβρυση, στις ακτές που βρέχει η θάλασσα του Αιγαίου Πέλαγος, είναι επίσης μία από τις ωραιότερες του Πηλίου.

Από το νότιο Πήλιο δεν λείπουν οι παραδοσιακές εκδηλώσεις. Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάζονται στην Αργαλαστή τον Αύγουστο η γιορτή της ελιάς και στο Τρίκερι της Ζωοδόχου Πηγής, την πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα. Σε αυτό, και σε άλλα τοπικά πανηγύρια, θα γνωρίσετε τις βαριές χρυσοκέντητες παραδοσιακές στολές που φορούν οι ηλικιωμένες Τρικεριώτισσες. Με λαμπρότητα γιορτάζεται επίσης και το μεγάλο θαλασσινό πανηγύρι της Αγίας Κυριακής στις 7 Ιουλίου, που γίνεται κάθε χρόνο στο λιμάνι του χωρίου.
Στο Πολυθόρυβο τουριστικό της Μηλίνας, θα συναντήσει κανείς έντονη και κοσμοπολίτικη νυχτερινή ζωή, και ο επισκέπτης θα γνωρίσει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του Πηλίου.
Από το νότιο Πήλιο δίνονται οι ευκαιρίες για πολλές θαλάσσιες εκδρομές. Από τη Μηλινα φεύγουν μικρά πλοιάρια για τα αντικρινά γραφικά νησάκια του Αλατά (με το ηρωικό μοναστήρι των Σαράντα Μαρτύρων) της Πρασούδας (με το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής) και στα πιο μακρινά νησιά Μικρά και Παλιό Τρίκερι (με το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας).
Από το λιμάνι του Πλατανιά τέλος, υπάρχει τακτική σύνδεση με τις Βόρειες Σποράδες, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

ΠΗΛΙΟ

pelion

Τόπος ευλογημένος από τους Θεούς, βουνό μαγικό, μυστήριο και όμορφο. Μύθοι και παραδόσεις έχουν προσπαθήσει να το περιγράψουν. Το Πήλιο βρίσκεται στον νομό Μαγνησίας στην Κεντρική Ελλάδα και προσφέρει στους επισκέπτες του, στιγμές ομορφιάς, χαλάρωσης και ψυχικής ανάτασης. Πανέμορφα τοπία, καταπράσινη φύση, χρυσαφένιες αμμουδιές και μαργαριταρένια βότσαλα στις παραλίες του, κρυστάλλινες πηγές και γαλαζοπράσινα νερά στις θάλασσες του, χιονισμένες πλαγιές και χαμογελαστά πρόσωπα, παραδοσιακά χωριά και φιλόξενοι άνθρωποι, πλακόστρωτα καλντερίμια και μονοπάτια, τσίπουρο και μεζέ κάτω από τον γέρο - πλάτανο, μύθοι, ιστορία ….. τόσες πολλές οι εικόνες του και τόσα πολλά αυτά που προσφέρει.

Ο επισκέπτης του Πηλίου μαγεύεται και πάντα ξαναγυρνά, σε μέρη αγαπημένα και γνωστές διαδρομές. Διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια του Πηλίου βρίσκονται τα χωριά του περίπου 70 όλα μαζί, πανέμορφα και γραφικά, με τα αρχοντικά τους και την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, στολίδια το κάθε ένα χωριστά και όλα μαζί συμπληρώνοντας την εικόνα του Πηλίου. Το Πήλιο είναι γεμάτο μαγεία και πανέμορφα τοπία, όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές και χαλάρωση, για περιπέτεια και συγκινήσεις. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, οι πανέμορφες παραλίες του σας προσκαλούν στα κρυσταλλένια νερά τους για στιγμές δροσιάς και απόλαυσης.

Το Πήλιο φημίζεται για την δροσιά που προσφέρει το καλοκαίρι, ακόμα και τα ορεινά χωριά του. Δραστηριότητες βουνού όπως ιππασία, ορεινή πεζοπορία, διαδρομή με το τραινάκι του Πηλίου, νυχτερινή ζωή και γαστρονομία με τοπική παραδοσιακή κουζίνα, τοπικά έθιμα, γιορτές και πολιτιστικές εκδηλώσεις κάνουν την περιοχή αγαπημένο προορισμό.

Τον χειμώνα μπορείτε να απολαύσετε το χιονισμένο τοπίο και το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες, κοντά στα Χάνια όπου μπορείτε να κάνετε σκι στις τέλεια οργανωμένες πίστες, snowboarding, και artillery ski. Το Πήλιο ήταν το θέρετρο διακοπών των θεών, όταν το αντικρίσετε για πρώτη η πολλοστή φορά θα συμφωνήσετε μαζί τους και θα αφεθείτε στην μαγεία του.

Διακοπες το Σεπτεμβρη στο Πηλιο!

0s8


Κι όμως για πολλούς ο Σεπτέμβριος είναι όντως ιδανικός μήνας διακοπών…
Προγραμματίστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές το μήνα Σεπτέμβριο και απολάυστε τις ιδιαιτερότητες του πρώτου μήνα του φθινοπώρου σ τον απόηχο του καλοκαιριού.. Το Πήλιο προσφέρεται για διακοπές όλους τους μήνες του χρόνου, το Σεπτέμβριο όμως θα σας μείνουν αξέχαστες!
Κάντε κράτηση τώρα!